VINKIT JA KOHTEET

Lasitettu terassi on Lahtisen perheen toinen olohuone

Kävimme visiitillä vanhan asiakkaan luona ja kysyimme, miten Alumasin lasitettu terassi on heillä toiminut. Kohde on paritalo Vantaalla, johon toteutimme terassilasituksen.

– Toiveissa oli terassi, jossa viihdytään ympärivuotisesti. Rakennusvaiheessa jo mietittiin eri asioita, joita haluttiin tilassa tehdä. Esimerkiksi terassi ruokailutilana, koska grillaamme aikaisin keväällä ja pitkälle syksyyn, sekä haluttiin suojaisa tila porealtaalle, kertoo Heikki Lahtinen lähtötilanteesta terassin suunnittelussa.

Koska kyse oli uudiskohteesta, kaikki yksityiskohdat otettiin huomioon varhain mm. julkisivun suunnittelussa ja pohjan suhteen. Naapurin kanssa haluttiin myös toteuttaa terassit siten, että julkisivu pysyy yhtenäisenä. Alumasi otettiin mukaan suunnitteluun hyvissä ajoin ja myyjä osasi antaa hyviä vinkkejä. 

Kiskot upotettiin samaan tasoon terassin lautojen kanssa.

–  Naapurin kanssa yhdessä suunniteltiin ja meillä oli aika selkeä näkemys mitä halutaan. Pohja tehtiin huolellisesti, sillä sen tulee olla routimaton. Perustukset on pitkäikäisen terassin kannalta erittäin tärkeä tehdä huolellisesti, koska muuten jo asentaessa tulee haasteita ja aika tekee äkkiä tehtävänsä, jos maapohja elää.

Alumasin lasitukset valmistetaan aina asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Jokainen terassilasitus on räätälöity asiakkaan toiveiden mukaan, jotta kokonaisuudesta tulee varmasti kerralla toimiva ja miellyttävä. Alumasin lasitukset voi tilata asennettuna tai elementteinä, jotka asentaa itse. 

Terassilasitus tekee tilasta toisen olohuoneen. Lasikatto on somistettu kankaalla, joka myös suojaa kesällä auringolta.

– Aikataulu piti hyvin ja toimitus oli sovittu rakentamisen etenemisen suhteen joustavasti. Kun tavara oli tontilla, asennus vei meidän porukalla yhden viikonlopun. Asennukseen saatiin todella selkeät ja hyvät ohjeet, joilla asennus onnistui perusrakennustaidot omaavalta porukalta omatoimisesti. Itse ainakin voin omalla kokemuksella suositella myös lasituksen hankkimista ns. itse asennettuna, toteaa Lahtinen.

Toiveissa ollut ympärivuotisuus toteutui todella hyvin. Terassilla on viihdytty perheen kanssa syömässä ja porealtaassa. Jo aikaisin keväällä auringosta on nautittu kahvittelemassa ystävien kanssa ja lapsiperheessä tila toimii myös aikuisille ns. oman tilan tarpeeseen. 

Terassi on täydellinen rentoutumiseen! Valaistus viimeistelee tunnelman.

Lasitettu terassi on nyt Lahtiseen perheen toinen olohuone, jossa viihdytään perheen ja ystävien kanssa.

– Hyvin tämä meille toimii. Tiiveys yllätti, että on niin hyvä. Sateellakin on kiva istua terassilla. Lisäksi tämä sopii tosi hyvin talon ilmeeseen. Talo on korkea, joten lasitus rikkoo pintaa sopivasti ja tekee ilmeestä modernin. Parasta on, kun pääsee iltahämärissä kaikessa rauhassa poreisiin rentoutumaan. Kun meillä on vieraita, on tämä lasitettu terassi aina place to be!

Ota yhteyttä ja suunnitellaan teillekin unelmien terassi. Lue täältä vinkit, mistä lähteä liikkeelle omassa terassiprojektissa ja tehdään terassilasitus vaikka talven aikana. Tilaa nyt ja saat kaupan päälle terassilämmittimen!

Facebook
Twitter
LinkedIn